Добре дошли в  HAZARTNI.COM !!! Форуми
Добре дошли в HAZARTNI.COM !!!
Здравейте, това е нов форум в които се срещат експертите в света на хазарта !!!! Спортни залози, игра на покер онлайн, залагане в казина, снукър, билярд, спортен бридж.
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  Спортни клубове  ТърсенеТърсене
  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ШАМПИОНСКА ЛИГА - ФИНАЛ ОБЗОР НА СРЕЩАТА

Създайте нова тема   Напишете отговор    Добре дошли в HAZARTNI.COM !!! Форуми -> ПРЕДИ МАЧА
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BESTINO
Site Admin

Местожителство: ХАЗАРТНИТЕ ОСТРОВИ

Пуснато на: Сря Май 27, 2009 1:14 pm Заглавие: ШАМПИОНСКА ЛИГА - ФИНАЛ ОБЗОР НА СРЕЩАТА Отговорете с цитат

Тази вечер ще бъде определен шампионът на Европа. Претенденти за ценния трофей са отборите на Манчестър Юнайтед и Барселона. Англичаните отстраниха сънародниците си от Арсенал, докато Барселона също се справи с английски отбор - Челси. Главен рефер на последния мач в турнира за този сезон, на стадион "Олимпико" в Рим, е швейцарецът Масимо Бусака.
Посланикът на Барселона в тазгодишния финал за Шампионската лига Христо Стоичков заяви, че е приятно изненадан от ултра нападателния стил на игра, налаган от треньора Хосеп Гуардиола, пише официалният сайт на УЕФА.
Българинът игра с настоящия наставник на каталунците и определи играта му като не особена офанзивна.
"Той много рядко искаше да минава центъра. В началото, когато беше много млад, игра повече в отбрана. Гуардиола бягаше много и даваше много точни подавания. Той е местно момче и се гордееше, че играе за тима. Беше важна част от онзи отбор на Барселона, който всички наричаха "Дрийм тим"", заяви Стоичков.
Той каза още, че срещата между двата тима тази вечер ще бъде невероятна и допълни, че Юнайтед и Барселона не само ще определят новия шампион, но и ще зарадват много хора с играта си.
Стоичков се съгласи с мнението, че това е битка между Меси и Роналдо и прогнозира, че който успее да спечели купата тази вечер, ще спечели и Златната топка в края на годината.
Наставникът на английския национален отбор Фабио Капело коментира предстоящия тази вечер финал на Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Барселона.
„Има толкова футболисти, които могат да решат мача. Това определено са двата най-зрелищни отбора в света”, заяви италианецът пред в. „Кориере дело спорт”. „Манчестър Юнайтед са солидни в защита и са уверени, защото са шампиони на Англия и на Европа. Всички техни играчи са в добра форма. Барселона имат известни проблеми в защита при отсъствието на Дани Алвеш и Ерик Абидал. Ще трябва Силвиньо да играе, а той е по-силен в атака, отколкото в защита. Кого ще подкрепям аз ли? Някои от моите възпитаници играят в Юнайтед, но пък треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола също игра при мен в Рома. Нека по-добрият победи”, обобщи Капело.
Рим е готов за днешния финал на Шампионската лига между отборите на Манчестър (Юнайтед) и Барселона, предаде италианската агенция АНСА.
Президентът на УЕФА Мишел Платини изрази задоволството си от мерките, предприети от службите за сигурност в италианската столица.
„Готови сме, направихме всичко възможно, за да няма проблеми със сигурността”, каза Платини.
Двата отбора вече са в Рим, а в италианската столица продължават да пристигат британски и испански фенове. Властите обявиха, че очакват да пристигнат около 50 000 души – 30 000 британци и 20 000 испанци.
От вчера вечерта в Рим е въведена пълна забрана на продажбата на алкохол в района на стадион „Олимпико”.
Собствениците на заведения критикуват забраната и твърдят, че тя вреди на бизнеса им.
Кристиано Роналдо и Лионел Меси са футболистите, от които всички очакват да поведат отборите си към успех в Шампионската лига. Този сезон е сред най-добрите за Меси, докато Роналдо претърпя спад, след миналогодишния, в който се представи отлично. Ето и кратка статистика на представянето им до момента:
Отбелязани голове: Меси (Cool, Роналдо (4)
Изиграни минути: Меси (837), Роналдо (920)
Голови подавания: Меси (5), Роналдо (2)
Удари във вратата: Меси (11), Роналдо (32)
Удари извън вратата: Меси (13), Роналдо (21)
Изпадане в засада: Меси (4), Роналдо (11)
Фаулиран от противников играч: Меси (23), Роналдо (36)
Тазгодишните финалисти в Шампионската лига Манчестър Юнайтед и Барселона имат съперничество от преди 25 години, сочи статистиката. Двата тима са играли 9 пъти в европейските клубни турнири. Барселона има 2 победи, докато Манчестър Юнайтед има 3 успеха, а 4 двубоя са завършвали при равен резултат. Каталунците имат леко предимство в отбелязаните голове - 15:14. Ето и всички срещи между съперниците:
1884 г. Барселона - Юнайтед 2:0
1994 г. Юнайтед - Барселона 3:0
1991 г. Юнайтед - Барселона 2:1 (в Ротердам)
1994 г. Юнайтед - Барселона 2:2
1994 г. Барселона - Юнайтед 4:0
1998 г. Юнайтед - Барселона 3:3
1998 г. Барселона - Юнайтед 3:3
2008 г. Юнайтед - Барселона 1:0
2008 г. Барселона - Юнайтед 0:0
Манчестър Юнайтед се изправя срещу Барселона във финала на Шампионската лига тази вечер в Рим. Тимът на Димитър Бербатов ще се опита да защити спечеленото миналата година отличие, нещо което никой друг тим не е правил, откакто турнира носи сегашното си наименование. Освен това, ако Юнайтед спечели тази вечер, тимът ще стане първият отбор, успял три пъти да стане шампион без да е записал нито една загуба. До момента подобно постижение на два пъти са записали тимовете на Ливърпул (1980/81 г., 1983/84 г.), Милан (1988/89 г., 1993/94 г.) и на Аякс (1971/72 г., 1994/95 г.). Манчестър Юнайтед пък успя да направи това през 1998/99 г. и 2007/08 г.
Победителят във финала на Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед тази вечер ще спечели около 110 милиона евро, според проучване на един от официалните спонсори на турнира "Мастър Кард". На загубилият мача в Рим се полагат около 65 милиона евро. Срещата в италианската столица ще генерира приходи на стойност 310 милиона евро за европейската икономика, като това е с над 40 милиона евро повече от приходите на миналогодишния финал. Рим ще получи 45 милиона евро за домакинството на финалния мач.
Докладът на MasterCard - Heart of Sports Commerce, изготвен от професор Саймън Чадуик, един от най-уважаваните експерти в спортния бизнес, установи, че FC Barcelona и Manchester United FC ще спечелят от позитивното влияние върху икономиката, като повишаване на стойността на отбора, средствата от наградите, сделки за спонсорство, телевизионни права и ръст на продажбите на сезонни билети, и дори отборът, който изгуби финала, ще спечели най-малко €65 милиона.
Професор Чадуик установи, че Финалът за 2009 година ще генерирара по-голям стимул за икономиката (€310m), в сравнение с резултата за миналата година[i] (€267m). Той цитира глобалната икономическа криза като ключов положителен фактор за това, тъй като тя създава нова общност от футболни фенове и организации, чиято покупателна сила носи стойност от €25 милиона за Европейската икономика.
Халфът на Виляреал Робер Пирес разкри, че все още поддържа връзка с бившият си съотборник в Арсенал Тиери Анри. Двамата играха за Арсенал на финал в Шампионската лига през 2006 година срещу Барселона , но го загубиха. Пирес заяви, че тази вечер в Рим Анри получава своя втори шанс да вдигне отличието в мача на неговият Барселона срещу Манчестър Юнайтед.
„За съжаление ние загубихме финала на Шампионската лига преди три години с Арсенал. Сега е втория шанс на Тити (Тиери Анри) да грабне отличието. Мисля, че той иска да отбележи победния гол срещу Юнайтед, определено това би било специално за него”, заяви Пирес пред „Сетанта Спортс”. „Считам, че футболистите на Манчестър все още помнят головете, които Анри им вкарваше, докато играеше в Арсенал. Барселона е моят фаворит тази вечер, очаквам страхотен мач”, допълни Пирес.
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че очаква възпитаниците му да създават много голови положения. Преди финалния сблъсък срещу Барселона от Шампионската лига тази вечер, шотландецът разкри, че не може да каже дали Лионел Меси или Кристиано Роналдо е по-добър.
„Мисля, че ни винаги сме създавали голови положения и сме носили заплаха. Надявам се, че ще продължаваме да го правим. Разбира се, както във всеки мач, ще анализираме противника и ще разгледаме силните и слабите му страни”, заяви шотландецът пред „Скай Спортс”. „Лионел Меси е фантастичен футболист. Миналата година играхме два пъти срещу Барселона и знаем колко силен може да бъде Меси. Считам, че имаме играчите, способни да се справят с него. Трябва да уважаваме таланта му и ще го сторим. Роналдо и Меси са два страхотни футболиста. И двамата имат смелостта да атакуват противника, колкото и да са фаулирани. Това е нещо, което всички искаме да виждаме. Те са различни като качества и физика футболисти. Как някой би могъл да каже кой е по-добър? Трудно е”, допълни Фъргюсън.
Нападателят на Барселона Самуел Ето'о призова съотборниците си да дадат всичко от себе си и да направят усилие в края на сезона, пише вестник "Гардиън".
Барселона вече спечели две купи в Испания, а тази вечер ще се бори и в Шампионската лига на Европа.
"Досега всичко е много добре за нас. Надявам се това да продължи и тази вечер. През 2006 година спечелихме срещу Арсенал, сега можем да повторим. Имаме две купи и сме на крачка от трета. Трябва да завършим всичко по хубав начин. Аз лично съм мотивиран за победа и знам, че и останалите в тима искат това", обяви Ето'о.
Мениджърът на Барселона Хосеп Гуардиола очаква неговите футболисти да играят красиво тази вечер във финала на Шампионската лига. Испанецът очаква труден сблъсък срещу Манчестър Юнайтед и възлага големи надежди на звездата на своя тим Лионел Меси.
„Знаем, че се изправяме срещу най-добрият клуб в света и няма да е лесно”, заяви Гуардиола пред „Скай Спортс”. „Ще им се противопоставим като бъдем себе си. Искам играчите ми да играят красиво и настоятелно. Искам да покажем на света защо ние трябва да бъдем шампиони. Това е единствената ми грижа, не искам след срещата да казваме, че не сме направили дадено нещо на терена. Това значи, че не сме успели да покажем играта, която демонстрираме до момента”, допълни испанецът.
Бившият нападател на английския национален отбор по футбол Дейвид Плат даде идея на сънародниците си как да се справят с Барселона, във финала за Шампионската лига, пише вестник "Гардиън". Според Плат един от начините за успех ще бъде неутрализирането на плеймейкърите на Барселона - Андрес Иниеста и Шави Ернандес.
"Ако успеем да им попречим да си подават, ще имаме по-големи шансове. Полузащитата е най-силното звена в Барселона. Те постоянно си подават топката, напред-назад, помежду си, към нападателите.
Карик, Андерсон и Скоулс трябва да се погрижат за това. Централните ни защитници пък трябва да притиснат нападателите и да не им дават свобода на действие. Това е начинът и ако успеем да го направим, ще спечелим", коментира Плат.
Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов се надява да смълчи своите критици тази нощ в Рим на финала на Шампионската лига срещу Барселона. Той направи анализ на представянето си през първата му година в редиците на Манчестър Юнайтед. Ето какво каза нападателят ни пред сайта на УЕФА:
„Разбира се, че мога да се справя по-добре. Когато хората видят името ми, те виждат голове. Трябва да бележа повече попадения, въпреки че не играя на обичайната си позиция. Прочетох във вестниците, че съм бил най-полезният играч на Юнайтед през сезона и това ме накара да се почувствам страхотно. Не белязах толкова често, колкото очаквах и може би хората са малко разочаровани от това, но пък съм направил най-много асистенции. Не е вярно, че не съм щастлив и съм незаинтересуван към играта на своя тим. Би било глупаво да се усмихвам постоянно, аз се усмихвам вътрешно. Колкото до играта, когато някой има страхотни качества, той не винаги трябва да полага толкова усилия в нещата. Нещата, които правя изглеждат лесни, но не са. Просто заради начинът, по който играя изглежда сякаш не се напрягам, но не е така. Когато получа топката, съотборниците ми трябва да се включват на скорост, а аз – да им подам точно. Единственият човек, който може да ми каже, че трябва да се променя е сър Алекс, ако той ми каже „Берба...”, това е. Аз съм реалист, сам съм си критик, и то най-големият. Знам, че щом са платили много и ще очакват много от мен.”
Нападателят на Барселона Лионел Меси заяви преди срещата с Манчестър Юнайтед, че ако англичаните искат да се надиграват с тима му, няма да имат шанс за успех, пише вестник "Сън".
Меси припомни миналогодишните срещи между двата тима и каза, че тогава "червените" са имали много малък процент на владеене на топката.
"Много добре помня тези мачове. Тогава не успяхме да ги преодолеем, но сега ще е друго. Ако срещата се отвори и двата тима започнат да се нападат, ще ги разбием. Ние сме много силни именно в това. Видяхте какво стана с Реал (Мадрид). След този мач Челси играха по тотално различен начин. Ако и Юнайтед играе така ще има някакъв шанс, но ако тръгнат да ни нападат, ще е по-лесно за нас", обяви Меси.
Португалският нападател на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо получи лека контузия преди финала за Шампионската лига, пише вестник "Дейли Мейл".
Футболистът пострада при изпълнение на пряк свободни удари и се наложи намесата на медицинския екип.
"Не е нищо сериозно. Ще бъда готов за финала. Уважавам много Барселона, но смятам, че сме по-добри. Трябва да го докажем и да вземем купата", обяви Роналдо.
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази оптимизъм преди финала за Шампионската лига тази вечер, пише вестник "Сън".
Треньорът намекна, че има идея как да победи Барселона, но категорично отрече, че ще играе в защита и ще чака грешки на съперника.
"Ние не гоним само победата в този мач. Ако успеем, ще станем първият тим, който дублира успеха си в този турнир. Имаме нужда от това да не даваме топката на съперника и така да му попречим да ни напада. Всичко е много просто. Създаваме положения, вкарваме ги и печелим двубоя. Ако успеем в тези три неща, всичко ще е наред. Ще обърнем внимание на защитата, но това няма да е единственото ни оръжие", обяви Фъргюсън.
Президентът на Барселона Жуан Лапорта предупреди играчите на тима, че не трябва да позволяват нещо да им попречи да спечелят 3-ата си купа на европейски шампион, пише "Ел Мундо Депортиво".
"Вече имаме две купи през този сезон и сме толкова близо до третата. Имаме потенциал и можем да се преборим. Аз вярвам в отбора. Всичко до момента е перфектно и ние сме доволни от сезона, но все пак нещо липсва. Играем много добре и не трябва да пропуснем тази възможност", обяви Лапорта.
Вратарят на Барселона Виктор Валдес говори за предстоящия сблъсък с Манчестър Юнайтед тази вечер. Двата тим ще спорят за трофея в Шампионската лига. Според стража на каталунците най-голямата заплаха за вратата му ще бъде португалецът Кристиано Роналдо.
"Ние анализираме много внимателно играта му и мислим как да го опазим. Роналдо е най-важният играч в Юнайтед и ако се справим с него, ще имаме по-голям шанс. В момента всички гледаме към този мач и цялото ни внимание е върху това как да го спечелим", коментира Валдес, цитиран от вестник "Спорт".
Ще успее ли Димитър Бербатов да стане шампион на Европа, е днешният въпрос на "Фокус - Спорт".
Тази вечер Бербатов и неговият Манчестър Юнайтед се изправят срещу тима на Барселона в битка за трофея. Ако спечели тази купа, Бербатов ще повтори постижението на Христо Стоичков, който триумфира през 1992 година, именно с екипа на Барселона. Срещата е от 21:45 часа тази вечер, а главен съдия е швейцарецът Масимо Бусака !

ИЗТОЧНИК : www.focus-sport.net

Класиране

ПОЛЗВАМ ХАЗАРТА САМО ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
flitimi09
Хазартен

Местожителство: Germany

Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 3:31 pm Заглавие: ШАМПИОНСКА ЛИГА ФИНАЛ ОБЗОР НА СРЕЩАТА Отговорете с цитат

Аз като видна, столична, футболна кретенка... реших да пусна таз темичка.
Да коментираме, спорим, плюем и те такива неща.
Аз днешния мач ще го пропусна, щот съм скапана и отивам да се пльосна в чаршафетите, ама... УТРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Утре ще крещя с цяло гърло и ще плюя некадърните балерини, дето си веят дупенцата по зелената трева Ще им се смея как за пореден път Юве ще им скинат гъзовете
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Добре дошли в HAZARTNI.COM !!! Форуми -> ПРЕДИ МАЧА Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

PINNACLE <> 888 SPORT <> BET 365 <> BWIN.com <> CANBET <> UNIBET.COM <> BET-AT-HOME Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: Translation by: Boby Dimitrov